Loopbaancheck in plaats van jubileum uitkering

We weten allemaal…lifetime employment is niet meer van deze tijd. Toch zijn sommige HR beleidsregels hier nog wel op ingesteld. Neem nou de jubileum uitkering. Sommige organisaties betalen (halve) maandsalarissen bij 12,5 jaar en 25 jaar dienstverband terwijl er tevens gestreefd wordt naar een mobility mindset.  Medewerkers nemen zelf de regie over hun loopbaan en vertrekken bij de organisatie als dat goed is voor hun carrière.

Op z’n zachtst gezegd vormt dit een uitdaging voor HR Managers. In het kader van onze training ‘Write your personal business plan’ spraken wij met Laurence van Gelderen, HR manager van de Hartstichting. Zij heeft hier een innovatieve oplossing voor bedacht. De jubileum uitkering wordt afgeschaft en de ‘loopbaan – check’ of een persoonlijk ontwikkeltraject bij 5 en 10 jaar dienstverband wordt geïntroduceerd. Het doel hiervan is om medewerkers meer inzicht te geven in persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en waarden zodat ze in volle overtuiging weer de loopbaankoers kunnen bepalen.

Bij de Hartstichting is er positief gereageerd op deze verandering en ons lijkt het ook een heel passend cadeau anno 2017! Meer geluk beleven in wat je de hele dag doet, wie wil dat niet?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie